top of page

Tijdens de invulling van de agenda wordt hier rekening mee gehouden

De wedstrijdagenda kan op verschillende manieren worden ingevuld. Je kunt kijken naar de sporthallen, de leeftijden of plaatsen waar de wedstrijden worden georganiseerd.

Wij kijken naar de levels, omdat de voorbereidingstijd binnen de levels zo enorm van elkaar verschillen. Zo zijn de levels 10 t/m 5 helemaal uitgeschreven maar moeten level 4 en hoger door de sporter zelf in elkaar gezet worden.


De elementen van level 10 t/m 6 hebben na de zomervakantie minder tijd nodig om op te bouwen. Deze sporters leren de elementen waarna deze in de oefening geplaatst worden, uit het hoofd geleerd en klaar zijn voor de wedstrijden.


Level 5 en hoger hebben meer tijd nodig om de elementen op te bouwen om daarna weer uit te bouwen. Denk aan de arabier flikflak, eerst bouw je aan de arabier en de flikflak, om daarna uit te bouwen naar arabier flikflak.

Na deze periode worden de oefeningen in elkaar gezet en uit het hoofd geleerd.


Vandaar de wedstrijdindeling:

Levels 10 t/m 6 > november t/m maart

Levels 5 en hoger > maart t/m mei


Vele sporters kunnen niet zo lang wachten op wedstrijden. Ook hier wordt rekening mee gehouden. Voor level 5 en hoger is er in december een teamwedstrijd. De sporters mogen een level lager turnen dan zij in dat seizoen individueel turnen. Op deze manier kunnen zij extra wedstrijdervaring opdoen en alvast nieuwe elementen en series toepassen.

53 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page