top of page

Welkom bij Turn on Tour

Wij organiseren turnwedstrijden van A tot Z, Als club hoef je je alleen nog maar op te geven om mee te doen. Er is geen lidmaatschap, deelnemers betalen per wedstrijd waardoor deelname vrijblijvend is. 

Doorstroming naar de provinciale kampioenschappen is al mogelijk met deelname aan één wedstrijd. Als club/ deelnemer bepaal je zelf aan hoeveel en aan welke wedstrijden je meedoet. Ben je woonachtig in Groningen dan kun je ook meedoen aan de Friese wedstrijden.

 

Klik en kijk rond op de website. Zijn er straks nog vragen, mail deze dan naar ons.  

Lijkt het jullie als club leuk om mee te doen maar zitten jullie vol vragen. Wij komen vrijblijvend langs om alles uit te leggen en alle vragen te beantwoorden. 

Medailles

Brons:   0 - 31,99 punten 

Zilver:   32 - 33,99 punten 

Goud:   34+ punten

Wedstrijd

Warming-up:    10 minuten

Inturnen:    20 minuten

Wedstrijd:    50 minuten

NNKT

Doorstroming per wedstrijd. Kies zelf aan hoeveel en welke wedstrijden je meedoet.

Hoe ziet een wedstrijd eruit?

 

Tijdens een wedstrijd komt iedere sporter veel aan de beurt.

1. Binnenkomst

Na binnenkomst kleedt de turn(st)er zich om en mag op de tribune bij de ouders wachten. De train(st)ers halen de nummers op. De spreker geeft aan wanneer de warming-up begint.

2. warming-up 

De warming-up gebeurd vaak per club. Iedere club heeft zijn/haar eigen warming-up. Natuurlijk mag dit ook in samenwerking met andere clubs.

3. Inturnen

De spreker geeft weer aan wanneer het inturnen begint en wanneer je mag doorwisselen. Tijdens het inturnen kunnen de turn(st)ers de oefening nog even doornemen en alvast oefenen op de toestellen. Je begint op het toestel waar je ook de wedstrijd mee begint. Inturnen duurt 20 minuten (5 minuten per toestel).

4. Wedstrijd

Na het inturnen geeft de spreker aan waar iedereen mag opstellen. Er staan jurymeisjes klaar met een bordje met het toestel waar zij naartoe gaan. De turn(st)ers gaan achter het juiste meisje staan.

 

5. Prijsuitreiking

Na de wedstrijd gaan we direct door met de prijsuitreiking.

De turn(st)er scoort een medaille voor het aantal geturnde punten:

Brons: 0 - 31,99 punten 

Zilver: 32 - 33,99 punten 

Goud: 34+ punten

De nummers 1-2-3 krijgen nog een prijs

Spaar ze allemaal

Ontvang na de wedstrijd het bandje van jouw level

De wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk. Het maakt niet uit in welke provincie jij turnt of woont.

Als Fries kun je meedoen aan de wedstrijden in Groningen en andersom. Per wedstrijd turnen de clubs tegen elkaar en worden de medailles/ bekers onder alle clubs verdeeld. 

De doorstroming naar de provinciale kampioenschappen gaat per provincie. Turn je als Friese club in Groningen dan plaats jij je voor de Friese kampioenschappen en de Groningse clubs voor de Groningse kampioenschappen. 

 

Vanuit de provinciale kampioenschappen kun je doorstromen naar de noord Nederlandse kampioenschappen. 

Het aantal dat doorstroomt naar de provinciale en noord Nederlandse kampioenschappen wordt ieder seizoen na aanmelding bekend gemaakt.

bottom of page