Over ons

 

Medailles

Brons:   0 - 31,99 punten 

Zilver:   32 - 33,99 punten 

Goud:   34+ punten

Wedstrijd

Warming-up:    10 minuten

Inturnen:    20 minuten

Wedstrijd:    50 minuten

NNKT

Doorstroming per wedstrijd. Kies zelf aan hoeveel en welke wedstrijden je meedoet.

Wie zijn wij? 

Turn on Tour organiseert turnwedstrijden van A tot Z.

Wij hebben een leerlijn voor het turnen ontwikkeld die specifiek is voor turn(st)ers die tussen de 1 en 5 uur per week trainen. Of je nu in een turnhal of gymzaal turnt, iedereen kan meedoen. Met 10 verschillende levels kun je instromen op jouw niveau en op eigen tempo groeien.

 

Vanuit deze leerlijn is er een oefenstof neergezet voor wedstrijden. Wedstrijden waar je wordt beloond voor jouw score, waar de nadruk ligt op jouw ontwikkeling en plezier voorop staat. Daarnaast duren onze wedstrijden gemiddeld anderhalf uur waardoor je veel aan de beurt komt.

Hoe ziet een wedstrijd eruit?

 

Tijdens een wedstrijd komt iedere sporter veel aan de beurt.

1. Binnenkomst

Na binnenkomst kleedt de turn(st)er zich om en mag op de tribune bij de ouders wachten. De train(st)ers halen de nummers op. De spreker geeft aan wanneer de warming-up begint.

2. warming-up 

De warming-up gebeurd vaak per club. Iedere club heeft zijn/haar eigen warming-up. Natuurlijk mag dit ook in samenwerking met andere clubs.

3. Inturnen

De spreker geeft weer aan wanneer het inturnen begint en wanneer je mag doorwisselen. Tijdens het inturnen kunnen de turn(st)ers de oefening nog even doornemen en alvast oefenen op de toestellen. Je begint op het toestel waar je ook de wedstrijd mee begint. Inturnen duurt 20 minuten (5 minuten per toestel).

4. Wedstrijd

Na het inturnen geeft de spreker aan waar iedereen mag opstellen. Er staan jurymeisjes klaar met een bordje met het toestel waar zij naartoe gaan. De turn(st)ers gaan achter het juiste meisje staan.

 

5. Prijsuitreiking

Na de wedstrijd gaan we direct door met de prijsuitreiking.

De turn(st)er scoort een medaille voor het aantal geturnde punten:

Brons: 0 - 31,99 punten 

Zilver: 32 - 33,99 punten 

Goud: 34+ punten

De nummers 1-2-3 krijgen een beker 

Na de wedstrijd krijgt iedereen een armbandje van het level dat die dag geturnd is. 

Oprichter Wienanda Pietersma (33) over Turn on Tour

Wat is jouw achtergrond?

Na het volgen van opleidingen in de turnsport, management en fitness heb ik aan diverse doelgroepen en niveaus lesgegeven. Van step en spinning tot dans en free running. Binnen het turnen ben ik begonnen met recreatiegroepen en steeds een divisie hoger gaan lesgeven. Vanuit mijn 1e divisie groepen zijn er twee turnsters naar Topsport doorgestroomd waarvan één turnster nu bij Jong Oranje zit. 

Waarom ben je Turn on Tour begonnen?

Door de opgedane kennis en ervaring ontwikkelde ik mijn visie binnen de turnsport. Ideeën voor wedstrijden waar je beloond wordt voor je score, waar de nadruk ligt op je eigen ontwikkeling en plezier voorop staat, zijn uitgegroeid tot Turn on Tour.

Succes met trainen, ik hoop je snel tegen te komen op één van onze wedstrijden! 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

Komt z.s.m.