top of page

Turnen

 

Doe mee aan de spannende plaatsing wedstrijden en verover jouw plek in de halve finale en uiteindelijk de ultieme finale van het Noord Nederlandse Kampioenschappen (NNKT). Met verschillende plaatsingswedstrijden verspreid over de noordelijke provincies maakt het niet uit waar je woont of turnt, iedereen is welkom!

 

Doe mee aan de Noord Nederlandse Kampioenschappen!

 

 

 

 

Neem een kijkje in de wereld van het wedstrijdturnen

 

Een wedstrijd in het turnen is een spannende gebeurtenis waar elke sporter de kans krijgt om te schitteren. Stap naar binnen en adem de spanning in de lucht. De deelnemers kleden zich om, nemen een laatste check van hun outfit en verzamelen zich bij hun trainer.

 

Verschillende clubs bereiden zich voor met een eigen warming-up, of in samenwerking met andere clubs.

 

Zodra de spreker het sein geeft, begint het inturnen en mogen de turners en turnsters de oefeningen nog eens doornemen en de toestellen verkennen. Twintig minuten om zich voor te bereiden.

 

 

Wanneer het inturnen is afgelopen, roept de spreker iedereen op om zich op de juiste plek op te stellen. Dan mogen de turn(st)ers oplopen en zich klaarmaken voor de grootste uitdaging, de wedstrijd!

 

Dan is het tijd voor de ultieme beloning: de prijsuitreiking. Medailles worden uitgereikt op basis van de behaalde punten. Let the champions shine!

 

Na de wedstrijd volgt de beloning. Elke turn(st)er krijgt een medaille op basis van het aantal punten dat ze hebben behaald. De nummers 1, 2 en 3 krijgen bovendien een beker als extra erkenning voor hun prestatie.

 

Het is altijd een feestelijke en spannende dag tijdens een turnwedstrijd. Sporters kunnen trots zijn op hun inzet en harde werk, ongeacht het behaalde resultaat. De prijsuitreiking is een moment van vreugde en het is fantastisch om te zien hoe iedereen wordt beloond voor zijn of haar inspanningen.

Dansen

Dansstrijden, waar TALENT en PASSIE samenkomen

 

Stap in de spotlight, laat je lichaam spreken en laat de muziek je leiden. Danswedstrijden zijn de ultieme arena waar dansers samenkomen om te strijden, te schitteren en de grenzen van hun eigen kunnen te verleggen. Elke beweging, elke stap, elke emotie telt. Het is een wereld van passie, stijl en creativiteit, waar elke danser zijn unieke verhaal vertelt op het ritme van de muziek.

bottom of page